Al costat d’Ada Colau, Joan Subirats va ser un dels impulsors de la plataforma Guanyem Barcelona, el que avui és BComú. El nou comissionat de Cultura no s’incorporarà de forma plena al càrrec fins al gener, per tancar el trimestre acadèmic. Subirats ha admès tenir “sensació de vertigen” en assumir la nova tasca. Ha recordat que és el tercer nom que ocupa l’àrea de Cultura des del 2015, però ha dit que vol donar continuïtat als projectes iniciats per Berta Sureda i Jaume Collboni.

En l’últim mandat de Jordi Hereu (2007-2011), Lluís Gómez va ser director de serveis estratègics de l’Ajuntament, càrrec en què va col·laborar en el disseny i la promoció del Pla estratègic de mobilitat sostenible. Té experiència professional en el camp de les ciutats intel·ligents i ha participat en l’estratègia internacional de l’Smart City Expo. Gómez ha reconegut que són moments difícils per a l’economia de la ciutat. “Hem perdut algunes coses, però les tornarem a recuperar”, ha dit.

Colau: “El mandat està en marxa”

En la compareixença, l’alcaldessa ha respost les crítiques del seu exsoci de govern, Jaume Collboni (PSC) que augurava dificultats amb 11 regidors i pronosticava la fi del mandat. “El mandat està en marxa i amb més iniciativa que mai”, ha sentenciat Colau, que ha assegurat que s’ha aprofitat “aquesta petita crisi de govern” per reforçar les àrees que fins ara ha controlat Collboni. “Seguirem fent el que hem fet fins ara: dialogar i pactar”, ha afegit Colau.

Aquests dos nomenaments culminen la reorganització del govern en solitari de BComú. Amb 11 regidors, l’equip d’Ada Colau tindrà el suport de 12 comissionats (càrrecs no electes), que s’encarreguen de les àrees següents: Cultura, Promoció Econòmica, Participació, Ecologia, Seguretat, Economia Social i Consum, Tecnologia Digital, Programes de Memòria, Salut, Educació, Immigració i Esports.