Jaume Collboni congrés PSC

(ACN / Redacció) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, guanya pes dins la nova executiva del PSC i serà l’adjunt a la primera secretaria del partit i president del consell d’alcaldes. Un nou càrrec per a l’alcalde que el partit ha d’aprovar aquest cap de setmana durant el 15è congrés dels socialistes catalans, al Palau de Congressos. La trobada va començar divendres i s’acabarà diumenge. Aquest dissabte està previst a més votar i proclamar Salvador Illa com a candidat a les eleccions del 12-M.

La votació tindrà lloc a mà alçada a les 13 h, quan també es ratificarà Illa com a primer secretari del partit. Ho va avalar divendres el Consell Nacional del PSC, reunit al començament del congrés per adaptar el reglament i incorporar a l’ordre del dia l’elecció del candidat al 12-M.

La nova executiva, continuista

La nova executiva del PSC que va avançar el primer secretari del PSC, Salvador Illa, en la primera jornada del congrés socialista, es preveu continuista. A banda del càrrec que assumirà Collboni, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, serà la portaveu del partit. Miquel Iceta continuarà com a president del PSC. I un altre dels noms que ja han estat confirmats és el de Lluïsa Moret, a qui Illa ha proposat ser la seva número dos. Si el partit ho avala, la presidenta de la Diputació de Barcelona i també alcaldessa de Sant Boi de Llobregat serà viceprimera secretària del PSC.

Illa, “preparat” per culminar un “cicle electoral d’èxit”

El PSC afronta el congrés amb la intenció de consolidar-se com a “alternativa sòlida” a Catalunya amb la mirada posada ja a les eleccions catalanes. Salvador Illa va reivindicar divendres al vespre el seu partit com el primer de Catalunya i es va mostrar “preparat” per culminar un “cicle electoral d’èxit”. En la inauguració del congrés, Illa va situar el PSC com l’espai “d’ordre” que pot unir tots els ciutadans i, a més, retornar el prestigi a les institucions. Illa va reiterar que vol liderar aquesta “alternativa” i superar 10 anys “perduts” pels governs independentistes.