Barcelona en Comú facilitarà que el pressupost municipal del 2024 passi aquest dimarts el primer tràmit. La portaveu dels comuns, Janet Sanz, ho ha anunciat aquest dilluns i ha advertit que el seu vot serà “l’última oportunitat” que donen a l’alcalde, Jaume Collboni, per configurar un pacte de govern d’esquerres. Si no s’avança en aquest acord, Sanz ha advertit Collboni que BComú votarà en contra en l’aprovació definitiva dels comptes, prevista per al març.

La portaveu de la formació, Janet Sanz, ha especificat que donen 30 dies de marge a l’alcalde, Jaume Collboni, per pactar un tripartit d’esquerres. “Ningú no es planteja que hi hagi uns pressupostos sense govern“, ha dit Sanz.

Janet Sanz: “És una convocatòria a la desesperada”

En roda de premsa, Janet Sanz ha qualificat l’alcalde d'”irresponsable” per portar a votació inicial els comptes sense haver tancat un acord. La portaveu dels comuns veu en aquest gest “una convocatòria a la desesperada” i avisa: “Tot té un límit, però per nosaltres no serà, perquè volem un govern d’esquerres i un pressupost d’esquerres”. Per això, ha defensat el seu gest com “un exercici de responsabilitat extraordinari”, i veu “inexplicable” que el PSC pogués optar a una qüestió de confiança per aprovar els comptes.

Ultimàtum de 30 dies

La portaveu dels comuns no ha concretat si el vot del grup en la comissió de dimarts serà a favor o abstenció, però ha assenyalat que el vot definitiu arribarà en 30 dies, i ha advertit: “Si no hi ha un pacte de govern, el definitiu serà un vot contrari; no esperarem més”. Janet Sanz ha justificat l’ultimàtum de 30 dies que donen a l’alcalde Collboni perquè “deixi de donar voltes i faci la feina que toca”. La portaveu ha explicat que divendres hi va haver una reunió tècnica amb el govern per explicar-los els nous números i que no hi ha hagut cap altre contacte.

El vot dels comuns a la comissió de dimarts pot acabar sent un “sí” o una abstenció en funció del que facin els altres grups. Per superar el primer tràmit, cal que el pressupost rebi més vots a favor que en contra. Per ara, cap grup no ha detallat el sentit del vot. Només TriasxBCN va avisar dijous passat que si no hi havia cap moviment del PSC per a un pacte de govern a dos, no podrien donar suport als comptes (sense precisar si serà un no o una abstenció).