ADA COLAU, alcaldable de Barcelona en Comú "Cal, sobretot, en l'àmbit municipal fer moltes coses que es podrien fer i no s'estan fent. Al contrari, el govern de CIU a la nostra ciutat està precaritzant a través d'externalitzacions, a través de privatitzacions de serveis bàsics. Està produint més precarietat enlloc de combatre la precarietat." JAUME COLLBONI, alcaldable del PSC "Tots els governs, totes les administracions inclosos els ajuntaments hem de tenir com a prioritat número 1 crear ocupació i que aquesta ocupació sigui de qualitat. Fins que això no passi, per molt que les previsions del govern del PP diguin que estem sortint de la crisi, la sortida no serà real." ALFRED BOSCH, alcaldable d'ERC+MES "Dies com l'1 de maig són molt importants perquè aquí deixem molt clar que nosaltres creiem en el valor del treball, que el treball ha de ser digne, que tothom ha de tenir oportunitats de treball i que els salaris han de ser salaris dignes per dignificar els treballadors i també a la societat en general."

Just abans de l’inici de la manifestació de l’1 de maig, Collboni ha assegurat que la prioritat de totes les administracions ha de ser “crear ocupació i que sigui de qualitat”. Segons el líder del PSC, fins que que no es creï ocupació de qualitat “per molt que les previsions del govern del PP diguin que estem sortint de la crisi, la sortida no serà real”.

Per contra, el candidat del PP ha defensat la constatació de la recuperació econòmica amb la previsió que ha fet el govern central de la creació de mig milió de llocs de feina per a aquest aquest any. Alberto Fernández Díaz ha subratllat que les perspectives per als pròxims mesos segueixen en aquesta línia.

Ada Colau, de Barcelona en Comú, ha acusat el govern municipal de CiU de “crear més precarietat en comptes de combatre-la”, amb l’externalització i  privatització de serveis públics. També s’ha referit al dia del treballador l’alcaldable d’ERC assegurant que el partit “defensa els drets dels treballadors, els  pactes i acords contra la precarietat laboral, i la creació d’un salari mínim de ciutat”, i ha dit que es posicionen al costat dels  sindicats i dels ciutadans.

L’alcaldable de la CUP-Barcelona, Maria José Lecha, no ha anat a la mobilització unitària d’UGT i CCOO sinó a la manifestació de l’esquerra anticapitalista. Des d’allà, Lecha ha afirmat que “la defensa dels drets dels treballadors no ha de passar per pactar retallades ni rebaixa de drets laborals sinó que ha d’anar cap a l’empoderament de la classe treballadora”.