JAUME COLLBONI, alcaldable del PSC "Dignifiquem barris, dignifiquem els domicilis dels barcelonins, reactivem l'economia de la ciutat i creem llocs de treball. Crec que és un pla rodó."

Collboni ha desgranat el pla Rumb acompanyat de l’arquitecte Daniel Mòdol, número tres a la llista del PSC. Mòdol ha qualificat el pla com el projecte de transformació de la ciutat “més ambiciós i important des de les olimpíades”. El pla Rumb preveu fer actuacions integrals de regeneració urbana en deu “conjunts urbans” o agrupacions de barris. Els socialistes consideren que els barris que requereixen una actuació més urgent són els del nord de la ciutat i el Besòs. Amb la inversió en espai públic i la rehabilitació d’habitatges, Collboni pretén crear 10.000 llocs de treball al sector de la construcció.

El candidat socialista ha explicat que amb el pla Rumb estimen moure una inversió de 1.000 milions d’euros en el proper mandat entre finançament públic (260 M €) i privat (740 M €). D’aquesta quantitat, Collboni preveu destinar 50 milions d’euros anuals a la rehabilitació (la meitat aportats per l’Ajuntament i l’altra meitat pel Govern espanyol) i 60 milions més a les intervencions dels “conjunts urbans”. L’alcaldable del PSC ha anunciat que per “agilitzar” el desenvolupament del pla tenen la intenció de fer una nova ordenança de rehabilitació i simplificar els tràmits per donar permisos d’obra.