ALFRED BOSCH, alcaldable d'ERC+MES "Li demano a l'Ada Colau, al Xavier Trias i a tots els candidats que ens diguin si signaran aquests compromisos i si donaran suport al procés d'independència de Catalunya."

Segons l’ANC, de moment l’acte queda ajornat “per manca de suports” però amb la voluntat de fer-se més endavant. L’entitat explica que en tot moment l’esdeveniment ha estat concebut com un acte de signatura del compromís dels candidats a l’alcaldia de Barcelona amb el procés sobiranista. Alguns dels punts que recull el document és que els candidats es comprometen a donar suport a l’adhesió del municipi a l’AMI o a les campanyes que s’impulsin per fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari.

Fins aquest divendres havien signat el document els alcaldables d’Esquerra i la CUP, però segons explica l’ANC, CiU encara no ho ha fet i no es preveu que ho faci per diumenge. Fonts del partit, en canvi, asseguren que havien confirmat l’assistència del número dos de la llista, Joaquim Forn, o del número vuit, Jordi Martí, i que segons els havia explicat l’Assemblea no es tractava en cap cas d’un acte de signatura de compromís. Des de CiU, a més, es reafirma que l’alcalde manté el compromís amb el procés sobiranista i ho va demostrar, diuen, divendres passat en assistir a primera fila a l’acte que va organitzar l’ANC al Palau Sant Jordi.