XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No sé el model de l'Ada Colau. És el model de la protesta, de l'enfado, de contra la casta... Jo no faré acords amb gent que no sigui seria. Amb 'saltimbanquis' no faré acords." ADA COLAU, alcaldable de Barcelona en Comú "Si el senyor Trias no té prous propostes i vol entrar en la desacreditació constant d'altres candidats, és la seva opció i respecto les altres campanyes electorals. Jo personalment i la candidatura de Barcelona en Comú estem compromesos amb la defensa dels drets humans."

De moment no hi ha previstos debats cara a cara amb els alcaldables, però una setmana abans de la campanya ja hi ha hagut la primera enganxada. En una conferència al Col·legi d’Enginyers de Camins, Xavier Trias, ha retret a Ada Colau manca de model de ciutat. “És el model de la protesta, de l’enfadament, de contra la casta… Dir que som la màfia és de mala educació”, ha sentenciat Trias, que ha afegit que només farà acords amb gent “seriosa”. “Amb saltimbanquis no faré acords”, ha dit. L’alcalde també ha lamentat que Colau no es vulgui “relacionar” amb ell però que, en canvi, acceptés els acords de l’Ajuntament amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. “No es vol relacionar amb mi, però quan pago sí!”, ha sentenciat.

L’alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha rebatut les paraules de l’alcalde assegurant que la seva és “la candidatura de la il·lusió”, que defensa una ciutat justa, cohesionada i amable amb els veïns. “Si això no li agrada al senyor Trias, és que tenim models diferents, per això demanem un cara a cara”, ha sentenciat. “Si el senyor Trias no té prous propostes i vol entrar en la desacreditació constant d’altres candidats, és la seva opció”, ha dit.