ADA COLAU, alcaldable de Barcelona en Comú "Jo el que treballaré des del primer dia és perquè no hi hagi habitatges buits a la ciutat i per tant no hi hagi la necessitat d'ocupar-los. Treballaré per fer una política d'habitatge activa, com no s'ha fet fins ara, perquè no hi hagi la necessitat. Si hi hagués habitatges públics municipals buits em semblaria legítim i sensat que hi hagués ciutadania que els recuperés per forçar que es posessin a lloguer social, equipaments, o el que fos, és imperdonable que hi pugui haver immobles de titularitat municipal que estiguin buits."

Ada Colau considera “imperdonable” que hi hagi immobles de titularitat municipal buits “quan la ciutadania els necessita”. Una situació que vol eradicar aplicant una “política realment activa d’habitatge”, a diferència, ha dit, de la que ha aplicat Xavier Trias.

Tot i així, Colau trobaria “legítim i sensat” que hi hagués ciutadans que ocupessin immobles públics buits per forçar l’Ajuntament a convertir-los en lloguer social o equipaments. “A menys que hi hagi un problema de seguretat, no els desallotjaria”, ha afegit.

Ho ha dit aquest dimecres en una conferència del fòrum Primera Plana, en què també ha parlat d’altres qüestions, com ara les consultes ciutadanes. Colau no descarta organitzar una votació popular per decidir si Barcelona ha d’entrar a l’Associació de Municipis per la Independència.