ADA COLAU, alcaldable de Barcelona en Comú "Que treballi coordinadament amb l'institut català de finances i amb la banca ètica per treballar en els microcrèdits i el petit finançament que puguin ajudar concretament i de veritat al comerç de la ciutat."

L’alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, proposa revertir “les polítiques comercials que han fet abaixar les persianes a molts petits comerços”. Per això assegura que, si governa, aturarà l’ampliació de grans superfícies com La Maquinista i protegirà el comerç de proximitat com un element clau per generar ocupació. Ho ha dit en una reunió amb l’Eix Comercial de Sant Andreu, un dels eixos més maltractats, segons Colau, per les polítiques de Xavier Trias.

Per ajudar el sector, Colau proposa crear un nou institut municipal de crèdit, en semblança a altres ciutats europees que ja tenen aquesta institució local. Es tracta d’una eina per facilitar el finançament als petits negocis i dinamitzar l’activitat econòmica. Segons ha explicat Agustí Colom, membre de la candidatura de Barcelona en Comú, “aquest era el paper que fins fa pocs anys feien les caixes”, i que ara, diu, cal replantejar amb altres eines.