El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2019, Ernest Maragall, ha presentat aquest dijous els primers noms de la seva llista. Des dels jardins del Mirador de l’Alcalde —una ubicació triada pel simbolisme—, Maragall s’ha postulat com l’única opció per guanyar l’alcaldia el 26-M: “Ja no som l’alternativa, som l’opció guanyadora”.

El republicà ha assegurat que “ens hi sentim” pel que perceben a peu de carrer, després de presentar els noms principals de la candidatura. A banda de la número dos, Elisenda Alamany, i els regidors actuals d’ERC que repeteixen, Jordi Coronas i Montse Benedí, el candidat ha presentat altres noms que tindran pes en quatre àmbits específics: gestió municipal, drets i llibertats, igualtat i equitat, i transformació urbana.

Rebatejar el Mirador de l’Alcalde

Pel que fa a la campanya electoral —que començarà la mitjanit del 9 al 10 de maig— Maragall ha assegurat que “no ha de ser de tots contra Colau com ella voldria, cal anar més enllà” i ha justificat que “Colau és el passat”. Ho ha dit hores després de participar en un debat marcat, clarament, pels pactes postelectorals.

A més, des del Mirador de l’Alcalde, el republicà ha llançat una primera proposta electoral: fer una consulta ciutadana per rebatejar el mirador, actualment dedicat a l’alcalde Josep Maria Porcioles (1957-1973, durant el franquisme). Maragall ha posat sobre la taula dues propostes: Natividad Yarza (primera alcaldessa dona a Catalunya i Espanya) o Justa Goicoechea (primera regidora dona a l’Hospitalet de Llobregat).