Jaume Collboni PSC

El president del Grup de Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha adreçat una carta a l’alcaldessa, Ada Colau, en què li demana que lideri la petició d’una treva d’una setmana en el conflicte del taxi que permeti obrir una negociació amb totes les parts. Collboni reclama que la treva permeti “recuperar l’ordre públic” i la mobilitat dels ciutadans, i assegura que “aquesta és la tasca que la ciutadania espera del seu ajuntament”.

En l’escrit dirigit a l’alcaldessa, el líder del PSC  afirma que “els ciutadans no poden esdevenir presoners d’aquest conflicte”, mentre l’Ajuntament i la Generalitat es passen la pilota. Per Collboni, “un alcalde ho ha de ser per a tothom”, i critica que en aquest conflicte els ciutadans han quedat oblidats per l’Ajuntament i, especialment, per l’alcaldessa Colau.


Collboni, que fa gala del seu passat sindical, defensa que el sector del taxi requereix d’una protecció especial i que, a la vegada, les VTC “no poden utilitzar-se com excusa per oferir un servei de taxi encobert i requereixen d’una regulació clarament diferenciada”. De la mateixa manera, però, el líder socialista també condemna els episodis de violència que s’han viscut i està convençut que “no representen al conjunt del sector”.

Les peticions de l’oposició a Colau

El portaveu municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha demanat a l’alcaldessa que no faci veure que el conflicte del taxi no va amb ella. “Més enllà de ser una observadora privilegiada, el que ha de fer és mullar-se i fer propostes”, ha reclamat Ciurana, que ha dit que s’ha de fer compatible el dret a la protesta amb el dret a la mobilitat per la ciutat.

Des de Cs, Carina Mejías ha reclamat una regulació estatal de les llicències VTC “que permeti competir”, i ha instat Colau a “deixar d’enganyar els taxistes amb promeses que no pot complir”. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha dit que estan descontents amb la presentació del decret de regulació per part de la Generalitat, però també amb la reacció de l’alcaldessa. “No és moment de llençar benzina al foc sinó de buscar solucions”, ha dit.

En una piulada a Twitter, Alberto Fernández Díaz (PP) ha dit que “Barcelona no pot ser hostatge del conflicte del taxi” i ha reclamat “diàleg, acord i seny” i defugir la violència.