“No podem estar tants mesos després de les eleccions amb una majoria al Parlament que no és capaç de formar govern”, ha denunciat Colau després de reunir-se amb el president de la cambra. En una trobada que s’inclou en la ronda que està fent Torrent per forjar una aliança transversal en defensa dels drets i les llibertats fonamentals, l’alcaldessa ha reivindicat la urgència de tornar a tenir un govern.

“El més urgent, precisament per recuperar la normalitat institucional i lluitar contra aquesta judicialització de la política, és que es formi govern com abans millor”, ha reclamat Colau. Creu que un cop es recuperi la Generalitat, es podrà treballar “amb més fermesa” per denunciar “la vulneració de drets i llibertats i reorientar el conflicte cap a la negociació política“.

Els efectes del 155 als ajuntaments

L’alcaldessa de Barcelona també ha subratllat que els ajuntaments estan patint les conseqüències negatives del 155. “Hi ha molts temes urgents que no poden esperar més. Els ajuntaments estem sols en la primera línia, afrontant un munt de temes d’emergència social, habitatge, econòmics i de seguretat”, ha denunciat. Assegura que la Generalitat, intervinguda pel govern de l’Estat, “està funcionant de mínims” i que això, de retruc, sobrecarrega els ajuntaments.