L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha mostrat sorpresa per l’oferta que Ciutadans ha fet a l’ex-primer ministre francès Manuel Valls com a alcaldable a les municipals del 2019. “És una sorpresa que hi pugui haver un candidat que no viu a la ciutat i que fa molt de temps que no la trepitja”, ha dit Colau en declaracions a betevé. L’alcaldessa ha afirmat que en les municipals “hem de parlar de Barcelona, dels seus problemes i estar a prop de la gent” i ha afegit que Valls no reuneix aquestes condicions.

Ada Colau ha assegurat que respecta els processos interns de cada partit per escollir candidat, però no ha amagat la sorpresa que Cs hagi enviat una oferta a Manuel Valls. L’alcaldessa no creu que la figura de l’ex-primer ministre francès acabi centrant el debat de les eleccions municipals en la qüestió nacional i la independència. “Els barcelonins esperen que en les municipals parlem de Barcelona”, ha dit Colau, que creu que seria “la millor aportació que podríem fer al clima de bloqueig polític institucional que hi ha en altres àmbits.”

La majoria de grups de l’oposició municipal també han parlat de la falta de coneixement de la ciutat de Barcelona com un punt en contra a la possible candidatura de Manuel Valls.