jordi sanchez i jordi cuixart

Amnistia Internacional ha enviat una carta a Jordi Sànchez i a Jordi Cuixart al Centre Penitenciari Lledoners, on es compromet a “supervisar” el procés judicial i analitzar “si les garanties d’un judici just es compleixen”. La carta la signen el director de l’ONG a Europa, Fotis Filippou, i el director a Espanya, Esteban Beltrán, que mostren el seu “suport i solidaritat” per la situació “injusta” que viuen tant Sànchez i Cuixart com les seves famílies. Asseguren que estan “molt preocupats” pel fet que faci més d’un any que es trobin en presó preventiva, una mesura que qualifiquen d'”excessiva i desproporcionada” perquè viola el dret a la llibertat d’expressió i a la lliure manifestació.

Per tot plegat, els dirigents d’AI es comprometen a continuar denunciant la seva situació a la presó fins que siguin alliberats i se’ls retirin els càrrecs de rebel·lió i sedició. En la carta asseguren que emprendran accions, especialment “des de les oficines de Barcelona, Madrid i Londres”, que esperen que tinguin un “impacte positiu en les causes” judicials obertes.

És la tercera vegada que reclamen l’alliberament de Sànchez i Cuixart

Aquesta és la tercera vegada que Amnistia Internacional es mostra públicament contra la presó preventiva de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La darrera acció que va fer l’entitat per reclamar-ne l’alliberament va ser el 15 d’octubre, quan es complia un any de l’ingrés preventiu a la presó. La primera vegada que en va reclamar l’alliberament va ser el 6 de febrer, després de conèixer la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de prolongar-los la presó provisional.