L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat que no es faci “una interpretació literal” dels resultats de les eleccions generals a Barcelona amb les municipals del 26 de maig. Colau considera que el 28-A es va concentrar el vot en el PSOE a tot Espanya per “aturar l’extrema dreta” i que a Catalunya es va concentrar en ERC per denunciar la situació dels presos independentistes. “No hem de traslladar el resultat a les municipals”, ha insistit.

Després de guanyar en les generals del 2015 i 2016, els comuns van quedar en tercera posició el 28-A. L’alcaldessa s’ha mostrat partidària de girar full per centrar-se en les municipals. “Ens presentem per guanyar i seguir amb un govern de canvi i progressista”, ha afirmat. Colau ha tornat a allargar la mà a les forces d’esquerres per fer “un acord progressista el més estable possible” a Barcelona perquè seria “el millor per a la ciutat”.

Colau: “No m’he plantejat ser ministra”

L’alcaldessa ha valorat el 28-A en la primera sessió d’Objectiu Barcelona, una trobada dels candidats a l’alcaldia amb representants de l’associació Barcelona Global. En aquest acte, Colau ha demanat un Govern espanyol “el més ampli possible” entre el PSOE i Unides Podem. Quan se li ha preguntat si ella podria ser ministra d’Habitatge, Colau ho ha descartat rotundament: “Vull tornar a ser alcaldessa i no m’he plantejat en cap cas ser ministra”.

Maragall: “La tria és entre ERC o Colau”

Ernest Maragall Maria Buhigas

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha celebrat aquest dimarts “la victòria republicana” del 28-A, però ha dit que seria “un error greu” extrapolar els resultats de les generals al 26-M. Maragall creu que les municipals tenen “una lògica pròpia”, però ha admès que la victòria d’ERC els dona impuls.

Maragall ha assegurat que ERC vol liderar “una nova etapa” a Barcelona i ha assegurat que el 26 de maig la pugna és entre ell i Colau. “Les opcions són el no projecte actual i el gran projecte de futur que intentem expressar des d’ERC”, ha afirmat. El candidat a l’alcaldia ha defensat pactes a l’Ajuntament en clau “progressista i republicana”, que inclouen els comuns, JxC i la CUP.