Les eleccions generals del 28 d’abril ens deixen a Barcelona un mapa de resultats molt diferent al dels darrers comicis al Congrés dels Diputats. Si ens fixem detalladament en els resultats per seccions censals és notori el descens del Partit Popular a Barcelona, ja que només obté la victòria en un sol punt. De fet, els comuns perden el 97 % de les seccions censals que tenien el 2016.

carrer de Bac de Roda

És a la secció censal delimitada pels carrers d’Andrade, Bac de Roda, Fluvià i Concili de Trento, a Sant Martí de Provençals. El PP hi ha guanyat obtenint un 24 % dels vots. La secció censal és una illa blava envoltada en un mar socialista. A les darreres eleccions generals va passar quelcom similar. També hi va guanyar el PP però en aquell cas els comuns van liderar les seccions censals que l’envolten. Ho va fer, però, amb molta més diferència, un 45 % dels vots. Són finques, expliquen els veïns, on viuen famílies dels policies de la comissaria de la Policia nacional de la Verneda.

Esquerra Republicana també s’hi fa un lloc

A pocs carrers de l’illa blava hi trobem dues seccions censals més que trenquen la tendència a la zona. En aquest cas, però, qui ha guanyat ha estat Esquerra Republicana. Són les de la rambla de Guipúscoa amb el carrer del Treball i les de la Gran Via amb Treball. Els republicans hi han guanyat amb el 30 i el 24 % dels vots.