La fins ara número 15 de la CUP Capgirem Barcelona a les eleccions municipals del 2019, Shazra Javed, no s’hi podrà presentar perquè incompleix els requisits que marca la llei d’estrangeria espanyola. Javed ha comparegut per explicar que no pot concórrer a les municipals perquè ha nascut al Pakistan i perquè l’Estat espanyol “no té reciprocitat ni conveni” amb aquest país asiàtic.

La membre de l’Associació de Treballadors Pakistanesos diu que fa 12 anys que viu a Catalunya, on ha estudiat el grau universitari i on treballa, i que ja es considera integrada en la societat. Shazra Javed ha demanat revertir aquesta “llei racista” per afavorir la participació de tots els ciutadans migrants.

Una llei que “promou l’apartheid”

La regidora de la CUP Maria Rovira ha assegurat que l’Administració pública a Barcelona es basa en una llei excloent i que “promou l’apartheid” als migrants que viuen a Barcelona. “Creiem que s’ha d’assegurar el dret a vot de tots i posar l’antiracisme al centre per no cedir a l’extrema dreta“, ha dit. De fet, citant dades de SOS Racisme, ha explicat que un 13 % de la societat catalana no té dret a votar pels requisits de la llei d’estrangeria.

En aquest sentit, Rovira ha demanat assegurar l’empadronament d’aquelles persones que no tinguin una llar fixa. El número dos de la CUP a les municipals, Jordi Magrinyà, ha definit el cas com a “flagrant” i ha explicat que aquesta situació s’ha viscut en altres municipis on els cupaires presenten candidatura, com Girona.