Les eleccions generals del 2019 han deixat una victòria d’ERC a la ciutat de Barcelona, lleugerament per sobre del PSC. Però quin ha estat el paper del PP, Ciutadans i Vox a la ciutat?

La formació de Ciutadans s’ha imposat en 44 seccions censals de Barcelona, després de guanyar-ne només dues en les generals del 2016. En canvi, el Partit Popular ha passat de dominar en 68 seccions censals a ser la més votada en una del barri de Sant Martí de Provençals. Vox, en canvi, no ha aconseguit ser la formació amb més vots en cap secció censal de la ciutat, tot i aconseguir un diputat a la província.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Resultats de les eleccions generals del 2019: carrer a carrer” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-generals-2019/resultats/seccions-censals/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Les 10 seccions censals amb majoria del PP, Cs i Vox

En 10 seccions censals de Barcelona, la hipotètica entesa de dretes formada pel PP, Ciutadans i Vox a les eleccions generals obtindria la majoria absoluta. Sis formen part del districte de Sarrià – Sant Gervasi (repartides en tres a les Tres Torres i tres a Sant Gervasi – Galvany), tres a les Corts (dues a Pedralbes i una a la Maternitat i Sant Ramon) i una al barri de Provençals del Poblenou.

Curiosament, la secció censal on menys representació ha aconseguit la suma dels vots del PP, Ciutadans i Vox és en una secció del Poblenou, on només representen un 7 % del total de vots.