L’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que el dinar d’aquest dilluns amb el candidat de Junts, Xavier Trias, no forma part de cap estratègia electoral per polaritzar la campanya de les eleccions municipals 2023 a Barcelona. “El dinar es va fer amb molta més naturalitat i no es va dissenyar en un laboratori”, ha explicat la també candidata de BComú en una entrevista a ‘Els matins’, de TV3.

Colau destaca el to cordial de la trobada i el fet que tots dos candidats coincidissin en la necessitat de confrontar dos models oposats de ciutat de forma constructiva i respectuosa. “Contribuir a una campanya de respecte pot ajudar a reduir la crispació davant la política”, ha defensat.

No és una campanya entre dos candidats

“En Trias tinc el meu rival principal”, assegura Colau, que també reconeix que el que més li preocupa de cara a les eleccions municipals és l’abstenció. Colau nega que aquesta campanya electoral sigui entre dos candidats, ella i Trias. “No és cert. Totes les enquestes diuen que hi ha clarament quatre partits ben situats i amb opcions”.

“A primera línia t’ho emportes tot, també el desgast”

L’alcaldessa recorda que “s’han acabat les majories absolutes” i treu importància als mals resultats del darrer baròmetre municipal i també als d’algunes enquestes electorals que s’han publicat recentment, en què el PSC no és el centre de les crítiques tot i formar part del govern municipal. “Si estàs a primera línia t’ho emportes tot, també el desgast i totes les crítiques, siguin justes o injustes”, admet Colau. “Una de les principals preocupacions és la seguretat, que porta l’àrea del PSC, i jo no en parlaré malament. Crec que s’està fent bona feina en un context de dificultat”.