Jaume Collboni podria guanyar les eleccions municipals 2023 a Barcelona segons una enquesta publicada pel diari ‘Ara’. A cinc mesos per als comicis, el candidat del PSC podria obtenir una victòria ajustada i s’imposaria amb el 19,8 % dels vots. Dit d’una altra manera, els socialistes podrien aconseguir nou regidors al plenari municipal, un més que a les eleccions del 2019.

Amb aquest resultat, Collboni hauria d’arribar a un pacte amb dues forces polítiques més per arribar als 21 regidors de la majoria absoluta i poder governar a Barcelona. L’altra opció és governar com a llista més votada.

Triple empat entre Colau, Trias i Maragall a les municipals

L’actual alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, i els candidats d’ERC i de Junts, Ernest Maragall i Xavier Trias, quedarien pràcticament empatats amb un 16 % dels vots i 8 regidors. Per tant, tant els comuns com Esquerra perdrien dos representants al plenari, mentre que Junts en guanyaria tres.

Els cupaires podrien tornar al plenari

Segons aquesta enquesta, un 8 % dels electors votarien el Partit Popular, un 7,6 % la CUP, un 5,3 % Vox i un 4,9 % Ciutadans. Si aquests resultats es compleixen, els cupaires tornarien a tenir representació al consell plenari de Barcelona. D’altra banda, el partit d’extrema dreta podria obtenir per primera vegada entre 0 i 3 regidors. Ciutadans es mantindria fora de l’hemicicle.

20 % d’indecisos per a les eleccions municipals 2023

L’enquesta revela que encara un 20 % dels barcelonins es mostra indecís a l’hora de triar un partit per votar a les eleccions municipals. Amb uns resultats tan ajustats entre les principals forces polítiques, els votants d’última hora podrien decidir el futur alcaldable de Barcelona.