Daniel Sirera serà el candidat del Partit Popular a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. Ho ha ratificat aquest dilluns a la tarda el comitè electoral del PP de Catalunya per unanimitat. Saber qui lideraria la llista estava en suspens des que al juliol l’actual cap de grup a l’Ajuntament, Josep Bou, va anunciar que no seria el candidat del PP. Bou, que va encapçalar les llistes com a independent el 2019, va criticar durament el partit.

El nom de Daniel Sirera té el vistiplau de la direcció nacional del partit i s’ha imposat a altres noms que havien sonat per liderar la llista del PP, com el de la portaveu al Parlament, Lorena Roldán, o l’eurodiputada Dolors Montserrat. En un comunicat, Montserrat ha apuntat que “Sirera és qui millor representa els valors de llibertat i seguretat de la Barcelona oberta que volem recuperar i acabar amb la decadència de Colau i els socialistes”.

Sirera ha agraït la confiança al president del PP, Alberto Núñez Feijoo. En una piulada ha compartit que el seu objectiu és treballar perquè “Barcelona torni a ser Barcelona”.

Va ser regidor i líder del PP a Catalunya

Daniel Sirera va ser regidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona durant tres anys. Hi va entrar el 1996 després de la marxa d’Enric Lacalle, que havia liderat la llista del PP en les eleccions municipals del 1995, però el ressò mediàtic li va arribar com a president del PP a Catalunya (2007-2008). També va ser diputat al Parlament entre el 1995 i el 2010. En l’actualitat era director de Gabinet del president del PP a la Comunitat Valenciana.

El PP vol millorar el pitjor resultat de la seva història

A les eleccions de l’any 2019, el PP va registrar el pitjor resultat de la seva història: només va aconseguir dos regidors, un menys que el 2015 i set menys que el 2011, moment en què el partit, liderat aleshores per Alberto Fernández Díaz, va arribar al pic més alt amb nou regidors.