L’alcaldessa, Ada Colau, ha reclamat que els estats facin un pas endavant per garantir “un hivern just” per a totes les famílies treballadores davant l’augment de preus de l’energia. Creu que el problema no és l’escassedat, sinó “l’especulació” amb els preus i considera que això és un “escàndol”. En un viatge a Buenos Aires, Colau ha recordat que “les tres companyies elèctriques que tenen l’oligopoli a Espanya el primer semestre han augmentat un 24 % els beneficis” i considera que són “beneficis pornogràfics alhora que puja el preu de la llum”.

L’alcaldessa ha fet aquestes declaracions des de la capital de l’Argentina, on se celebra la Cimera Mundial de grans ciutats. Hi participen les grans capitals agrupades a la xarxa mundial C40, presidida per l’alcalde de Londres i de la qual Barcelona ocupa la vicepresidència. Colau ha afirmat que “a Europa tenim una urgència a curt termini, la de la crisi energètica” i per això creu que les ciutats “hem d’alçar la veu i demanar que es garanteixi un hivern sense talls de subministrament”.

45.000 llocs de “treball verds” a Barcelona

La cimera de Buenos Aires —la primera gran trobada pel clima que se celebra després de la COP26 de Glasgow— ha arrencat amb el compromís de crear fins a 50 milions de llocs de “treball verds” fins al 2030.

A Barcelona es calcula que els projectes vinculats a l’economia verda generaran 45.000 contractes. Serà possible per l’impuls de projectes com la superilla, la transformació de polígons del Besòs i la Mercedes del Bon Pastor, la rehabilitació d’edificis i la promoció d’habitatges públics de lloguer.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha afirmat que “la recuperació econòmica ha d’anar lligada a la transició ecològica” i creu que tot i que des de les ciutats es tenen “poques competències”, s’estan fent “polítiques innovadores i creatives”.