L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat nomenada vicepresidenta europea de la C40, la xarxa mundial de ciutats que lluiten contra l’emergència climàtica. Així doncs Colau pren el relleu de l’alcalde de Londres, Sadiq Khan i, a partir d’ara, capitanejarà la vintena de ciutats del continent europeu que formen part de la C40 (com Barcelona, Madrid, Roma, París, Berlín o Moscou). La barcelonina compartirà responsabilitats a Europa amb l’alcalde de Milà, Giuseppe Sala, que també és a la comissió directiva de la C40.

Colau ha explicat que entoma aquest mandat amb un doble objectiu. D’una banda, que les ciutats de la C40 aprenguin les unes de les altres per “accelerar polítiques locals contra el canvi climàtic” i, de l’altra, pressionar els estats i “obligar-los a assumir els compromisos” per reduir les emissions els propers anys. Després dels estralls que estan deixant les fortes tempestes al centre d’Europa, Ada Colau ha avisat que “fem tard”.

Per l’alcaldessa de Barcelona, a més, el nomenament suposa “un reconeixement a les polítiques que ha fet la ciutat els darrers anys”. En aquest sentit, Colau s’ha vantat del reconeixement que ha rebut el Pla clima, i ha destacat projectes com la superilla Barcelona i la pacificació dels entorns escolars (Protegim Escoles).