La cimera del clima de Glasgow (COP26) ha començat aquest 31 d’octubre i Barcelona hi té un paper important. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assumeix la vicepresidència del grup mundial de ciutats i el lideratge de les ciutats europees, un reconeixement a les polítiques que està desenvolupant la capital catalana.

Nacions Unides dona veu a les ciutats

Tot i que es tracta d’una cimera de països, Nacions Unides ha previst donar espai i veu a les ciutats. Ada Colau participarà dimecres en la taula principal de ciutats organitzada en el marc de la COP26, on compartirà debat amb l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, i l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo. Barcelona és l’única ciutat de l’estat espanyol que hi participa com a convidada als debats de la COP26.

L’objectiu: assumir reptes nous

Aquest esdeveniment s’havia de celebrar fa un any, però l’impacte de la pandèmia va fer que s’ajornés fins ara. Es tracta de la reunió política més important del món pel que fa a l’emergència climàtica i prop de 200 països hi participen per actualitzar els seus compromisos. A més, l’objectiu és assumir reptes nous, a banda dels que ja es van presentar el 2015, quan van signar l’Acord de París.

Després de la COP25 de Madrid, que va finalitzar sense cap compromís ferm entre països, hi ha certa esperança en veure algun avanç més en aquesta cimera.