L’alcaldessa, Ada Colau, plantarà el rei Felip VI a la rebuda oficial del Mobile World Congress 2019. Com ja va fer l’edició anterior, l’alcaldessa participarà en els actes institucionals d’inauguració del congrés de telefonia mòbil, però no assistirà al besamans al monarca. Aquest diumenge serà en el sopar de benvinguda que es farà a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i dilluns assistirà a la inauguració oficial de l’esdeveniment.

Fonts municipals han subratllat, que tot i no participar en el besamans, Ada Colau saludarà totes les autoritats presents, també el monarca, en els respectius actes institucionals.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mobile World Congress 2019: Dates i horari” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/mobile-world-congress-2019-dates-entrades/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’alcaldessa s’explica a través d’una piulada

Ada Colau ha explicat per què no participarà al besamans en un vídeo a les xarxes socials. L’alcaldessa puntualitza que sí que saludarà el rei, perquè forma part del “seu rol institucional” i que l’únic que no farà és el besamans. Es declara republicana i qualifica el besamans de protocol “antiquat, ranci i medieval”, per això es mostra partidària de deixar enrere aquesta tradició i modernitzar les institucions.

Per acabar, Colau es mostra optimista i assegura que el MWC serà un èxit i viurà una altra edició de record.

Protesta dels CDR

Per segon any consecutiu, els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat una mobilització per rebutjar la visita del monarca. La protesta serà a partir de les 17 hores al MNAC, on està previst que el monarca presideixi el sopar inaugural del MWC.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga al metro de Barcelona pel Mobile World Congress 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/vaga-metro-barcelona-mobile-world-congress-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

El PP hi veu un menyspreu al rei

El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha acusat l’alcaldessa de promoure “menyspreu institucional” a la Casa Reial. “Lluny de ser alcaldessa, Colau és una activista independentista més”, ha afirmat Fernández Díaz, que ha lamentat que l’alcaldessa no digui res de les protestes que han convocat els CDR per la visita del monarca.

Al ple d’aquest divendres, el PP instarà Colau a garantir “la normalitat ciutadana, el màxim respecte institucional i el bon funcionament dels serveis públics” dies abans que comenci el Mobile. A Twitter, el candidat a l’alcaldia Manuel Valls ha criticat la decisió de l’alcaldessa. En una piulada detalla xifres del congrés en visitants, llocs de feina i impacte econòmic i clou: “però Ada Colau a la seva”.