Acció del col·lectiu mosS.O.S. a la Sagrada Família

(ACN) Agents dels Mossos d’Esquadra repartiran fullets als visitants del Mobile World Congress per avisar-los que no poden garantir la seva seguretat. En concret, parlen de “greus problemes de seguretat que s’estan patint a tot Catalunya per la nul·la política de seguretat i la manca d’efectius i de material que pateix el cos”. La iniciativa és del moviment policial MosSOS, que agrupa gairebé tots els sindicats policials del cos.

Aquest col·lectiu ja va fer una acció similar a la Sagrada Família al novembre. A més, també criden els agents a no fer hores extres entre el 21 i el 28 de febrer. El comunicat conclou que “no existeixen garanties fermes de protecció davant dels delictes contra el patrimoni i les persones que es puguin produir al voltant del MWC”. En aquest sentit, recomanen als visitants que extremin les precaucions durant la seva estada a Barcelona i que protegeixin els seus objectes, “ja que no és possible garantir un servei policial de qualitat”.

MosSOS també recorda que Catalunya està en nivell 4 d’alerta antiterrorista, i asseguren que Barcelona lidera el rànquing de les grans ciutats amb més delictes per habitants. Es queixen que “el resultat de tot plegat és una manca greu d’efectius policials al carrer, manca de resposta ràpida i àgil davant de qualsevol fet delictiu i cues interminables per realitzar denúncies”, i asseguren que hi ha una situació “d’absoluta impotència” per part de la plantilla.