La segona tinenta d’alcalde, Janet Sanz (BComú), confia que malgrat no poder fer-se amb l’alcaldia, Esquerra Republicana no bloquejarà l’acció d’un futur govern amb el PSC que no tindrà majoria absoluta. “Espero que ERC faci que la ciutat funcioni”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, en què ha animat els republicans a presentar propostes i s’ha mostrat oberta a estudiar-les.

De fet, Sanz ha assenyalat ERC com un soci preferent per a futurs pactes i ha assegurat que en el mandat anterior la majoria d’acords van ser amb el PSC i ERC. “Amb Manuel Valls no hi comptem”, ha afirmat la tinenta d’alcalde, que ha reiterat que “no hi hem volgut pactar mai”. Janet Sanz ha recordat que BComú ha apostat sempre per un tripartit d’esquerres i que aquesta serà la fórmula per a pactes de futur.

“Sempre seré de Nou Barris”

La tinenta d’alcalde ha explicat que ja hi ha en marxa les converses amb el PSC per formar un govern de coalició i que “encara hi ha temps” per definir com es reparteixen les àrees. Sanz no ha concretat si mantindrà l’Àrea d’Urbanisme i s’ha posat “a disposició del govern” per gestionar “altres qüestions”. Tot i això, cal precisar que ella ha liderat durant la campanya totes les iniciatives relacionades amb l’urbanisme i les infraestructures.

Pel que fa als districtes, Sanz no ha revelat tampoc si continuarà al capdavant de Nou Barris ara que el govern tindrà més regidors, 18 en total. “Sempre seré de Nou Barris”, ha confessat la tinenta d’alcalde, que ha assegurat que “és un districte del qual t’acabes enamorant”.

“Un mandat de continuïtat”

Janet Sanz ha dit que amb el PSC es treballarà per aconseguir “un pacte de ciutat” que situï prioritats perquè “Barcelona funcioni” al marge de l’escenari polític a Catalunya i Espanya. La regidora de BComú ha admès que hi ha diferències amb el PSC en alguns punts, com ara la gestió pública de l’aigua, i ha dit que caldrà parlar-ne per afrontar “les mirades diferents”.

Pel que fa a aquest inici de mandat, de moment sense cap gran mesura més enllà de penjar el llaç groc a l’Ajuntament, Sanz ha dit que es tracta d”‘un mandat de continuïtat”. La tinenta d’alcalde ha explicat que, per exemple, podran inaugurar obres que no van poder obrir abans de les eleccions. També s’ha mostrat partidària de penjar una pancarta a l’Ajuntament contra la violència masclista, com ha demanat el PSC.