La regidora del PSC, Laia Bonet, ha proposat que al balcó de l’Ajuntament s’hi pengi la pancarta contra la violència masclista que el nou govern municipal de Madrid (PP i Cs amb el suport de Vox) ha retirat en alguns edificis públics. “Totes les pancartes que es treguin a Madrid, que vinguin a Barcelona”, ha dit Bonet, que ha recordat que des del 2003 més d’un miler de dones han estat assassinades a tot Espanya víctimes de la violència masclista.

“No volem permetre cap pas enrere contra la violència masclista”, ha sentenciat Bonet. La regidora socialista ha qualificat d’“inadmissible” la decisió del nou govern madrileny: “No permeten que es digui que a les dones se’ns mata”. Bonet ha plantejat la proposta com “un gest de solidaritat” amb Madrid i ha defensat també que Barcelona sigui líder en la lluita feminista. El PSC portarà la idea a la Junta de Portaveus i preveu que hi hagi un ampli consens.

Bonet ha fet aquestes declaracions a la porta de l’Ajuntament, just a sota del llaç groc que l’alcaldessa, Ada Colau, va decidir penjar de nou aquest dilluns i que els socialistes van demanar que no es fes. La regidora del PSC ha dit que la pancarta contra la violència masclista genera més consens que el llaç groc i que permet que una majoria de la ciutadania se senti representada.