ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "La llei vigent diu que les companyies són responsables d'evitar cap tall a cap família vulnerable. Evidentment, també és responsabilitat de l'adminisitració, en aquest cas de la Generalitat, assegurar-se que compleixin, i si no ho fan, penalitzar-les. I per tant, com que aquí hi ha hagut un incompliment flagrant, el que seria d'esperar, i suposo que es farà, és tramitar la màxima sanció possible perquè desgraciadament el resultat ha sigut el pitjor dels possibles, una vida humana". "Responsabilitzar directament al govern del PP perquè porta anys sent intepel·lat i té les competències i no només no ha intervingut per frenar la pobresa energètica sinó que ha fet el contrari, ha seguit donant privilegis i privilegis a les grans companyies". "Portem massa anys sentint aquests casos, desgraciadament no és el primer, i era un cas evitable, i per això ha mobilitzat la ràbia i la indignació de la ciutadania, cosa que comparteixo, i crec que això ens interpel·la a tots a fer el màxim possible perquè casos així no tornin a passar".

Per l’alcaldessa, “les companyies subministradores han d’assumir d’una vegada per totes les seves responsabilitats“. En aquest sentit, els ha advertit que “són responsables d’evitar cap tall a cap família vulnerable” i els ha recordat que els serveis que subministren són “un bé de primera necessitat, coses fonamentals per a la vida humana, i, per tant, no es pot tractar com una mercaderia qualsevol ni s’hi pot especular de qualsevol manera”.

Colau  també ha responsabilitzat el govern del PP de casos com el de Reus, ja que segons ha afirmat, “fa anys que es nega a prendre cap mesura ni per fer front als desnonaments ni a la pobresa energètica” i, en canvi, ha facilitat que continués l’oligopoli de les grans energètiques.

Per últim, l’alcaldessa s’ha dirigit a la Generalitat, ala qual ha ofert anar junts a interpel·lar les companyies que no compleixen la llei i reclamar-los “que firmin els convenis i assumeixen els reglaments que han de detallar com s’eviten els talls”.