El successor de Colau com a portaveu de la plataforma contra els desnonaments, Carlos Macías, s’ha incorporat al gabinet d’alcaldia de l’Ajuntament aquest  1 de febrer, segons fonts municipals. Macías hi desenvolupa tasques de suport en qüestions relacionades amb l’habitatge, la gentrificació i la coordinació del territori.

L’exportaveu de la PAH va fer un dur balanç dels dos anys del mandat de Colau i va acusar l’alcaldessa de governar una ciutat que es troba en un “estat d’excepció en matèria de dret a l’habitatge”.  A més, aquests darrers anys Macías ha format part de diverses accions que ha dut a terme la plataforma, com l’ocupació de sis habitatges a la Dreta de l’Eixample  i l’aturada del desallotjament de set famílies al carrer de Villarroel.

Lucía Delgado ha agafat el relleu de Macías com a portaveu de la PAH, juntament amb Santi Mas. Asseguren que Macías va deixar el càrrec abans de l’estiu, que es tracta d’una “decisió personal” i desitgen “que li vagi molt bé” a l’Ajuntament.

Colau creu que és “una incorporació molt valuosa”

Al programa ‘Entrevista a l’alcaldessa’, de betevé, Ada Colau ha respost les crítiques “d’endollisme” pel fitxatge de Macías. Considera que l’exlíder de la PAH ha demostrat que és una persona “honesta, compromesa, amb principis, amb valors” i, per tant, “és una incorporació molt valuosa” en un àmbit que ha qualificat de “prioritari”. Colau s’ha preguntat per què no es qüestionen els governs que donen càrrecs eventuals a persones vingudes de l’empresa privada, de càrrecs directius o d’escoles de negocis mentre, en canvi, es posa “aire de polèmica” en un activista.