No hi ha confirmació oficial però tant els inquilins com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) tenen la sospita que Norvet ha reiniciat les obres de l’edifici d’Aragó, aturades al novembre per l’Ajuntament per evitar l’expulsió dels llogaters. Els veïns asseguren que fa dies que senten sorolls a la primera planta de l’immoble, on tots els pisos estan buits i tancats amb portes antiocupació, i que per tant només permeten l’entrada als propietaris de la finca. L’Ajuntament no ha pogut verificar si les obres s’han reprès perquè Norvet no els ha donat accés als pisos on hi ha la sospita, però ha requerit al fons inversor que retiri la bastida de la façana perquè sense llicència d’obres no pot estar muntada.

Precisament, els habitatges inferiors han quedat inundats i, des de la PAH —que sospiten que les obres en són la causa—, han demanat a la Guàrdia Urbana que investigui d’on venen les filtracions.

Filtracions d'aigua a la finca d'Aragó, 377

Paral·lelament, els veïns asseguren que Norvet ha arrencat els comptadors d’aigua de dos habitatges on viuen famílies en situació de vulnerabilitat i aquest dimarts els afectats han denunciat la situació al punt d’assessorament energètic de l’Ajuntament.

Comptadors de la finca d'Aragó, 477

A la finca hi ha 20 habitatges on viuen famílies en règim de lloguer i cinc més que van ser ocupats a l’estiu de 2017 per famílies en situació vulnerable.

La portaveu de la PAH, Lucia Delgado, critica que es tracta de pràctiques habituals dels fons d’inversió, que “compren edificis amb gent a l’interior per expulsar els veïns, reformar els pisos i vendre’ls a preu de luxe”. De fet, l’Ajuntament va paralitzar aquest dilluns la rehabilitació de dos edificis —un dels quals propietat de Norvet— per irregularitats.