La ciutat convidada d’aquesta Mercè 2018 serà Lisboa, segons ha anunciat l’Ajuntament. La setmana vinent una delegació de l’Institut de Cultura de Barcelona visitarà la capital portuguesa per treballar en el programa cultural que permetrà acostar diferents mostres de la cultura portuguesa al públic barceloní. Enguany, la festa major se celebrarà entre el 21 i el 24 de setembre,

La notícia l’ha anunciat l’alcaldessa, Ada Colau, a través d’un tuit. Colau s’ha mostrat molt feliç que sigui Lisboa la ciutat convidada, tot assegurant que és una ciutat amb la qual Barcelona comparteix moltes coses.

El programa de la ciutat convidada durant la Mercè ja és tot un clàssic. Va començar l’any 2007 i Medellín va ser la primera ciutat a rebre aquesta proposta. Des de llavors hi han participat ciutats de tot el món com Viena, Estocolm, Buenos Aires, París, Reykjavík, Dakar o Istanbul. La intenció del programa és mostrar expressions artístiques contemporànies de ciutats amb les quals Barcelona manté o vol mantenir vincles singulars d’amistat i cooperació.