Colau ha afirmat que les converses mostren que hi ha “indicis d’abús de poder i d’utilitzar la institució de forma partidista” i que, en democràcia, “això és inadmissible”. L’alcaldessa ha assegurat que  cal que la ciutadania expressi que “aquestes pràctiques no ens representen” i ha demanat les dimissions del ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i del cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, tal com aquest matí s’ha reclamat a la Comissió de Presidència.

Ha dit que, si hi ha indicis de delicte, la fiscalia ha d’obrir una investigació penal pel cas i ha afirmat que “no ens podem resignar a aquestes praxis del PP”. “No ens hi podem acostumar, no són normals i en qualsevol país representaria dimissions immediates”, ha afirmat Colau que ha remarcat que li sembla “més greu” la reacció del ministre i del president del Govern, que, segons Colau ,“han pretès dir que no passa  res”.

Colau ha finalitzat afegint que, en les eleccions de diumenge, “la ciutadania tindrà la darrera paraula” i ha demanat una mobilització electoral per tal que els electors “diguin allò que pensen d’aquestes males pràctiques a les urnes”.