Esquerra Republicana ha respost ràpidament amb declaracions de la secretària general del partit, Marta Rovira, que ha dit que és “aberrant en un estat de dret” i que “sabíem que existia la conspiració, avui la constatem “. El candidat a les generals, Gabriel Rufián, també ha demanat la dimissió del ministre, primer amb aquest tuit, i després explicant que ho considera “absolutament miserable. Recorda el funcionament de les cloaques de l’Estat espanyol a pel·lícules com ‘El Padrí'”.

Convergència Democràtica, l’altre partit implicat, ha respost en el míting que la formació feia a Cambrils. El president Carles Puigdemont ha parlat de “guerra bruta” i el candidat Francesc Homs (citat en l’article publicat per Público) ha demanat també la dimissió de Fernández Díaz i la seva retirada com a candidat del PP. Ha dit que “mai no ens sotmetrem a la llei d’un imperi que es comporta com una república bananera”.

Xavier Domènech, d’En Comú Podem, també ha condemnat els fets argumentant que “s’ha comès un delicte gravíssim”. En la mateixa línia s’ha expressat l’alcaldessa, Ada Colau, a Twitter.

Meritxell Batet, candidata del PSC a les generals, no tenia acte a última hora del vespre quan s’ha fet públic l’article però ha volgut manifestar a la xarxa la denúncia dels fets.

La Mesa del Parlament de Catalunya es reunirà aquest dimecres per “estudiar quines mesures adoptar”, tal com ha avançat en un tuit la presidenta Carme Forcadell.