Público reprodueix, en un article publicat aquest dimarts a la tarda, algunes converses en què De Alfonso i el ministre parlen de trobar informació d’entorns familiars convergents i d’Esquerra per desacreditar-los i, si es donés el cas, acusar-los de prevaricació. El diari parla d’exemples concrets com ara el germà d’Oriol Junqueras, de Felip Puig o del mateix Francesc Homs.

Els implicats ho neguen

La publicació de l’article ha agafat Jorge Fernández Díaz en un acte de campanya electoral a Sant Cugat. A preguntes dels periodistes, ha respost breument demanant “respecte”, dient que les acusacions li semblen molt greus sobretot perquè apunten un magistrat escollit pel Parlament de Catalunya. A petició del ministre, la Policia Nacional ha obert una investigació sobre la gravació de les converses.

Daniel de Alfonso, cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, s’ha afanyat a desmentir les acusacions. De Alfonso assegura que ni ell ni Antifrau no han comès mai cap il·legalitat i que les investigacions sobre les quals van parlar no van acabar en cap expedient. Argumenta el seu contacte amb el ministre Fernández Díaz dient que per la seva feina està acostumat a parlar amb tot tipus de persones.

La Mesa del Parlament de Catalunya es reunirà aquest dimecres per “estudiar quines mesures adoptar”, tal com ha avançat en un tuit la presidenta Carme Forcadell.