PATXI LÓPEZ expresident del Congrés dels Diputats "Y ahora Pablo Iglesias es socialdemócrata de toda la vida. Este chico ¿es de fiar? La buena política ¿se disfraza cada día? ¿Se pone caretas para engañar a la gente? No, ¿verdad?" MERITXELL BATET candidata del PSC "Podemos no té un projecte politic, és una plataforma electoral on els ciutadans hem d'endeveinar com si fos un joc exactament què és el que pensen, què és el que defensen i, per tant, què és el que faran si és que arriben al govern."

“Però, aquest noi és de fiar?”, així ha expressat la desconfiança el socialista basc Patxi López respecte al líder de Podem. Ha recordat que Iglesias criticava Izquierda Unida però que després hi ha format coalició. “La bona política es disfressa cada dia? Es posa caretes per enganyar la gent?”, ha qüestionat López.

Unes crítiques compartides per la candidata del PSC, Meritxell Batet, qui ha dit que Podem no deixa clar el seu posicionament en temes com la monarquia o si el referèndum és una línia vermella. “Podem no té un projecte polític, és una plataforma electoral en què els ciutadans hem d’endevinar com si fos un joc exactament què és el que pensen”, ha dit Batet.

En l’acte sobre joventut, el socialista basc ha proposat eliminar l’amnistia fiscal. Patxi López ha dit que si defraudar hisenda vol dir robar, llavors s’ha d’aplicar el Codi penal i els defraudadors han de pagar pel seu delicte. Ha assegurat que si els socialistes governen s’haurà “acabat la broma” en aquest sentit.