La Fira per la Terra ha decidit fer cas omís a la carta que els va enviar la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, en què els demanava que evitessin que l’entitat fes la xerrada. L’Associació Plural 21 no reconeix els principis científics de l’existència del VIH, el càncer o l’ús de les vacunes, per exemple. El veto municipal a la conferència de Lluís Botinas, el president de l’entitat, també s’ha justificat amb un informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Un dels membres de l’organització, Pep Puig, assegura que han permès la intervenció del conferenciant perquè “fa 20 anys que hi participa” i ha lamentat que l’Ajuntament pretenia intervenirnegant-li el diàleg“. El consistori també va denegar-li el permís d’ocupació de la via pública, per tant, no podia col·locar un estand a la Fira per la Terra, cosa que l’organització de la fira sí que ha respectat. Puig afirma, però, que en la xerrada no es van anomenar les paraules objecte de la polèmica: la sida o el càncer.

La Fira per la Terra ha rebut una subvenció de 8.000 euros i per primera vegada s’ha celebrat a Nou Barris, un canvi d’ubicació que no convenç els paradistes. Ara l’Ajuntament estudia quines mesures emprendre després que es mantingués la conferència.

Menys visitants a Nou Barris que a la Ciutadella

El canvi d’ubicació, del Parc de la Ciutadella al Parc Central de Nou Barris no ha agradat a la majoria dels paradistes de la Fira. Asseguren que l’espai “no té la centralitat de la Ciutadella” i que “costa molt més arribar fins a Nou Barris”. A més, molts han apuntat que, un cop al parc de Nou Barris, “l’espai és dispers i les parades queden disseminades quan a la Ciutadella tot plegat s’organitzava a partir d’una única zona de passeig”. Els organitzadors de la fira, però, asseguren que “enguany han vingut, si fa no fa, els mateixos visitants que l’any passat”, tot i que no han assegurat si el certamen repetirà l’any vinent a Nou Barris.