El president del Grup Municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha dit que Manuel Valls és “un senyor molt autoritari” i que Cs s’equivoca si creu que pot ser l’alcalde de Barcelona. “No volem paracaigudistes de la política”, ha exclamat Alfred Bosch (ERC), que ha reclamat a Valls que detalli quin és el seu projecte de ciutat. Des de la CUP, Maria Rovira ha dit que no volen entrar a valorar noms i que el més important és veure quin projecte hi ha al darrere i ha avisat a BComú que encara queda un any de mandat per fer “polítiques transformadores”.

El líder del PSC a l’Ajuntament i, des de dissabte alcaldable socialista, Jaume Collboni, ha insistit en el valor de la proximitat en la política municipal per distanciar-se de Manuel Valls i ha insistit en què l’alcaldia de Barcelona no sigui “un premi de consolació per a carreres polítiques frustrades”. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha dit que comparteix amb Valls la defensa d’un model d’estat en contra dels independentistes, que discrepa amb el model de societat i que “encara no sé quin model té de ciutat i no sé si ell mateix ho sap”.

El regidor de Demòcrates, Gerard Ardanuy, ha expressat que la possible candidatura de Manuel Valls per Cs “és faltar al respecte i a la intel·ligència dels veïns de Barcelona”. Els líders de partits independentistes han tingut un record en aquest Sant Jordi per als polítics empresonats i els que estan a l’estranger. Trias ha aprofitat la diada per signar exemplars del seu llibre ‘Tot el que no es volia dir’.