Per Casado, cal coordinació en el control de fronteres i no provocar un “efecte crida que dona ales” a les màfies perquè “tirin al mar taüts flotants amb milers de persones buscant un futur millor”. Segons ell, aquestes màfies recorren els poblats subsaharians explotant les famílies i “abocant-les a una mort segura al mar”. Casado creu que millor seria tornar al model dels anys 90, quan Espanya va rebre cinc milions d’immigrants que “es van integrar perfectament”, amb l’obertura d’oficines als llocs d’origen per buscar-los una feina a l’estat, i una “immigració legal, ordenada i segura”.

Així, ha recordat que va ser el govern de Zapatero el que va col·locar les concertines a les tanques de Ceuta i Melilla i per això “el PSOE no pot donar lliçons, no és qüestió de gestos, és un problema de gestió integral de les fronteres europees”. “No hi ha lloc només per a gestos, sinó per a la responsabilitat, i l’esquerra no té el monopoli dels bons sentiments”, ha opinat.

Insta els independentistes a exiliar-se

En la mateixa visita a Barcelona, Pablo Casado també ha instat els independentistes a fugir a Brussel·les o Alemanya si volen marxar de l’estat espanyol, perquè “Catalunya no se n’anirà d’Espanya”. De fet, ha dit que no li preocupen els polítics independentistes presos, sinó els “centenars de milers de catalans” als quals el Govern espanyol “deixa sols” i els diu, suposadament, que qui mana a Espanya són Carles Puigdemont i Quim Torra. El candidat popular ha afegit que cap policia espanyol no ha de demanar perdó per “defensar els drets i llibertats” i creu que el Govern espanyol no ha de dialogar amb els independentistes.