Ada Colau ha criticat les declaracions del líder municipal d’ERC, Ernest Maragall sobre l’espionatge del CNI durant les negociacions per configurar govern després de les eleccions municipals del 2019. “Insinuar que he tingut alguna complicitat o connivència amb l’espionatge és una barbaritat“, assegura Colau en un breu missatge a Telegram. L’alcaldessa, a més, afirma que li “dol” que aquestes declaracions provinguin “d’una persona com l’Ernest Maragall, representant d’un partit d’esquerres i company a l’Ajuntament”.

L’alcaldessa demana “una rectificació sincera”

Colau també demana una “rectificació sincera” o que ERC desautoritzi les declaracions de Maragall, i demana “tranquil·litat” perquè “encara falta un any per a les eleccions“. L’alcaldessa insisteix que tant ella com Barcelona en Comú han condemnat sempre l’espionatge polític i han exigit transparència i assumpció de responsabilitats. “Espiar els adversaris polítics és incompatible amb la democràcia. Ho hem dit i repetit, no sé dir-ho més clar”, ha sentenciat.

‘La Vanguardia’ ha destapat aquest diumenge l’espionatge del Centre Nacional d’Intel·ligència ((CNI) per conèixer les negociacions per a l’alcaldia de Barcelona després de la victòria de Maragall a les municipals del 2019. Unes converses que, en una primera entrevista a Catalunya Ràdio, el republicà va dir que s’havien fet “amb coneixement de la senyora Colau”, però que després, en declaracions a betevé, va matisar. “Estic convençut que Colau no en sabia res”, va afirmar.