bonus cultura 2023 jove

El Bo Cultural Jove 2023 és una mesura aprovada pel Govern espanyol per revitalitzar i dinamitzar el sector cultural, així com per promoure les activitats de la cultura entre els joves. L’ajuda està destinada a milers de persones arreu d’Espanya. T’expliquem tot el que se sap sobre el Bo Cultural 2023 per a joves: a qui ve destinat concretament, de quants diners es tracta, en què es poden gastar i com aconseguir l’ajuda.

Si vas néixer el 2005, has de saber que ja pots sol·licitar el Bo Cultural Jove fins al 30 de setembre de 2023.

A qui va destinat el Bo Cultural 2023?

El Bo Cultural 2023 va dirigit a tots aquells joves que compleixin 18 anys durant l’any actual, entre l’1 de gener i el 31 de desembre. Un altre requisit per rebre l’ajuda és haver nascut a Espanya, tenir aquí la residència legal o ser sol·licitant d’asil, desplaçat temporal o extutelat.

Fins quan es podrà demanar l’ajuda?

Des del 13 de juny, els joves que compleixin 18 anys aquest 2023 poden sol·licitar el bo cultural de 400 euros i el termini finalitzarà el 30 de setembre.

Quants diners rebran els joves? On poden gastar el bo cultural?

Cada jove que sol·liciti el Bo Cultural 2023 obtindrà 400 euros. L’executiu central ha especificat els àmbits en què la població beneficiària de l’ajuda pot gastar els diners.

  • 200 euros com a màxim per gastar en arts escèniques: música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.
  • 100 euros com a màxim per gastar en productes físics: llibres, revistes, premsa, videojocs, partitures musicals, discos, CD, DVD i Blu-Ray.
  • 100 euros com a màxim en subscripcions en plataformes musicals, de lectura o audiovisuals; compra d’audiollibres i llibres electrònics; subscripció per descàrrega de pòdcasts; videojocs en línia i premsa i revistes en línia.

Com aconseguir l’ajuda a la cultura?

La gestió del Bo Cultural 2023 per a joves es fa a través d’un web específic del Ministeri de Cultura i Esports.

  • Crea un compte a la pàgina web i verifica’l a través del teu correu electrònic.
  • Si ja tens 18 anys, utilitza la Cl@ve o el certificat digital per demanar-lo.
  • Si no has fet 18 anys, hauràs de sol·licitar Cl@ve amb registre avançat i hauràs de fer-ho presencialment en una oficina.
  • Pots demanar que un adult faci el tràmit per tu: haurà de tenir Cl@ve o certificat digital.