L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias descarta tornar a la política municipal i encapçalar la candidatura de Junts a les eleccions del 2023. “No em presentaré a les primàries”, ha afirmat Trias en una entrevista a TVE. El seu nom s’ha posat sobre la taula després de la renúncia d’Elsa Artadi, que ha deixat la política. “Estic jubilat i el que ha de fer la gent és no buscar un avi que a les properes eleccions tindrà 77 anys”, ha sentenciat qui va ocupar l’alcaldia de Barcelona del 2011 al 2015.

Tot i que ha admès que “hi ha gent pel carrer” que li demana que es torni a presentar al càrrec, ha apostat per buscar noms de dins del partit per ser candidats a l’alcaldia, i ha assenyalat dues persones en qui confia, com són el portaveu de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí Galbis (que va ser la seva mà dreta durant molts anys), i la regidora Neus Munté. “No és cert que no hi hagi gent [en al·lusió a possibles candidats]. El que necessiten és el suport del partit”, ha afegit l’exalcalde.

“Un projecte a 15 anys”

A l’entrevista, Xavier Trias ha afirmat que no vol seguir els passos del líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, que quan se celebrin eleccions tindrà 80 anys, i serà proclamat candidat a finals de mes, després que no hagi tingut rival en les primàries del partit. “El projecte de Barcelona no és de persones que se’n van”, ha sentenciat Trias. L’exalcalde ha dit que el futur de Barcelona no es pot deixar en mans d’algú que tingui objectius per a “un o dos anys” sinó que presenti un projecte “per als propers 15 anys”.

Trias ha revelat que abans de les eleccions municipals del 2019 va parlar amb “una persona molt important” d’ERC per fer una candidatura conjunta amb Junts, però que li va rebutjar la proposta. “I després guanya Maragall i no va ser alcalde per una jugada al·lucinant”, ha dit Trias, que ha recordat els vots del grup de Manuel Valls que van fer Ada Colau alcaldessa.