La reacció dels comuns a l‘acusació d’Ernest Maragall a l’alcaldessa, Ada Colau, sobre la seva implicació en l’espionatge del CNI durant les negociacions a l’alcaldia no s’ha fet esperar. El primer a contestar ha estat Jordi Martí, l’actual regidor de Presidència (BComú), que ho ha titllat de “calúmnia inacceptable” i n’exigeix una “rectificació immediata“.

En cas que el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona no es desdigui de les seves paraules, Martí insisteix: “Si ell no ho fa espero que Esquerra l’obligui, una vegada més, a rectificar”. Maragall ha assegurat que Colau tenia “coneixement” de la intervenció del Centre Nacional d’Intel·ligència en les converses per assolir un pacte de govern després de les eleccions del 2019.

També s’ha pronunciat, a través de les xarxes socials, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que ha destacat “s’ha d’estar molt desesperat per fer aquestes afirmacions”. Insisteix que es tracta d’una afirmació que “no només es falsa”, sinó que també “és molt greu i ha de ser rectificada”.

Per la seva banda, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha recordat que: “El nostre espai polític no només ha denunciat contundentment les clavegueres de l’Estat, sinó que les ha patit”. Per aquest motiu, també ha insistit, com els seus companys de partit, que “fer una acusació tan greu sense cap prova i amb clara intencionalitat partidista només té un nom: calúmnia“.

Maragall sobre la vinculació de Colau

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha denunciat que l’espionatge del CNI afecta la “validació democràtica” de les eleccions municipals del 2019. Ho ha etzibat en declaracions a Catalunya Ràdio després que ‘La Vanguardia’ hagi publicat que un dels objectius de l’espionatge del CNI era conèixer les negociacions a l’alcaldia de Barcelona. Maragall ha dit que aquelles converses estaven “preparades i premeditades” i “evidentment, amb coneixement de la senyora Colau”. En declaracions a betevé ha matisat que no es referia a les converses intervingudes pel Centre Nacional d’Intel·ligència i que “estic convençut que Colau no en sabia res“.