El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha denunciat que l’espionatge del CNI afecta la “validació democràtica” de les eleccions municipals del 2019. Ho ha etzibat en declaracions a Catalunya Ràdio després que ‘La Vanguardia’ hagi publicat que un dels objectius de l’espionatge del CNI era conèixer les negociacions a l’alcaldia de Barcelona. Maragall ha dit que aquelles converses estaven “preparades i premeditades” i “evidentment, amb coneixement de la senyora Colau”. En declaracions a betevé ha matisat que no es referia a les converses intervingudes pel Centre Nacional d’Intel·ligència i que “estic convençut que Colau no en sabia res“.

Ernest Maragall comenta que feia al·lusió a les negociacions que “no eren converses polítiques reals“, perquè “estava tot decidit” perquè Manuel Valls li donés suport per fer-la alcaldessa.

De totes maneres, el líder republicà ha assegurat en l’entrevista a Catalunya Ràdio que “per mantenir el poder tot s’hi val, fins i tot l’ajuda del CNI”, s’ha queixat i ha afegit: “Jo si fos Collboni o Colau m’ho pensaria dues vegades abans de continuar amb aquesta tranquil·litat en els seus càrrecs sabent que ells són també objecte d’una manipulació democràtica explícita”. En preguntar-li si estava demanant alguna cosa a Colau i a Collboni, Maragall ha dit que no, i ha afegit: “Espero que siguin dignes de les seves responsabilitats”.

Maragall ha considerat molt greu “que es consideri que ERC pot participar en unes eleccions però el que no pot és guanyar-les”. “És una alteració fonamental del caràcter democràtic d’unes eleccions”, s’ha queixat.