L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha alertat aquest dimecres al matí d’un possible pacte entre el PSC i Junts després de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha dit que li “ha sorprès” que “s’obrin les portes a determinats pactes“. Assegura que tant Xavier Trias com Jaume Collboni es mostren disposats a assumir acords “entre el partit socialista i l’antiga Convergència, ara Junts”.

Per contra, Colau afirma que es presenta “per ser l’alcaldessa d’una majoria d’esquerres el més àmplia possible” i critica que altres forces d’esquerres “potser no ho tenen tan clar”, en una clara al·lusió al PSC. Colau afirma que “té opcions de guanyar” i que no es planteja de moment cap altre escenari que no sigui aquest. L’alcaldessa diu que en cas de no ser la força més votada “es compromet” a fer majories seguint les “normes democràtiques”.

“El senyor Trias té un model oposat al nostre”

L’alcaldessa també “ha agraït” a Xavier Trias “la transparència i la sinceritat del seu plantejament. Va dir que es presentava amb l’aprovació de Pujol i Mas, que volia recuperar les polítiques de Convergència” i això, segons Colau, ajuda a “clarificar el debat sobre el futur de la ciutat”.

Afirma que “el senyor Trias té un model oposat al nostre” i que tot plegat ha quedat clar amb el seu posicionament en qüestions com la connexió del tramvia per la Diagonal. En aquest sentit, Colau ha ironitzat amb la possible incorporació de Damià Calvet a la llista de Trias, amb qui va pactar les obres. “És un gran entusiasta del tramvia”, ha assegurat.

També ha criticat que Trias no sigui partidari de les superilles. “Vol deixar de protegir les escoles? De pacificar carrers?”. Sobre la votació d’aquest dimarts a l’Ajuntament, en què Junts va pactar amb el PSC una proposta per aturar noves superilles a la ciutat, hi veu “un clima preelectoral per marcar perfil propi”.