Xavier Trias accepta que la polarització de la campanya entre el model de ciutat de Colau i el seu pot ser beneficiós. En resposta a Jordi Martí (BComú), que considera que la candidatura de Trias obliga a triar entre un projecte d’esquerres i un de conservador, el candidat de Junts ha reconegut que la polarització de la cursa electoral pot beneficiar els seus interessos electorals: “A mi no em va malament, els que protestaran són els que ara donen suport a Colau“, ha dit en referència al PSC i ERC.

Sobre els socialistes, ha deixat entreveure proximitat perquè “la discussió de fons és per quin model de ciutat apostem”. I pel que fa als republicans, Trias ha dit que vol entrevistar-se en els propers dies amb el seu candidat, Ernest Maragall, tot i que “sembla que reguin un projecte de futur d’entesa entre Colau i ERC”.

Trias, sobre els pactes postelectorals: “Jo no faré un Valls”

En l’entrevista, el també exalcalde ha reiterat que és “impossible” que faci govern amb Ada Colau i ha explicat que, si es dona el cas, donarà suport a la llista més votada “que s’ajusti al programa que portem”. També ha negat la possibilitat de fer “aliances estranyes”, en referència als vots de Manuel Valls que van permetre a Ada Colau revalidar el mandat: “Jo no faré un Valls”, ha dit. Trias s’ha mostrat obert a parlar amb tot l’espectre polític, inclosos el PP i Vox: “No volem que ningú se senti distant, hem de tenir una relació correcta amb tothom”.

Jordi Martí serà el cap de campanya de Trias

La llista amb què Xavier Trias es presentarà a les eleccions encara s’ha de tancar, tot i que ja ha confirmat Neus Munté i Jordi Martí com a números dos i tres. El candidat, però, ha dit al ‘bàsics’ que Jordi Martí també serà el cap de campanya per a les eleccions, mentre que no ha concretat si Quim Forn hi tindrà un paper. Pel que fa a Sandro Rosell, que està pendent de decidir si presenta una candidatura pròpia, ha assegurat que li trucarà: “Veig difícil que vulgui ser número quatre o cinc”.