La candidata de Junts per Catalunya a les eleccions del 14-F, Laura Borràs, ha preguntat a la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, si deixarà de ser candidata en haver declarat com a acusada de prevaricació.

En una entrevista aquest dimecres al programa ‘Cafè d’idees’, Borràs ha reblat així les paraules de Sabater, que va advertir dimarts que si la candidata de Junts continuava imputada pel Suprem era “evident” que la CUP no li podria donar suport en una investidura.

A Borràs li dol la postura de la CUP

Malgrat que la líder cupaire més tard va rectificar i va matisar que “l’únic veto” serà als partits del 155”. Borràs ha assegurat estar dolguda: “Els independentistes són els meus, i quan els teus et fallen, et decep”, ha argumentat. La presidenciable, a més, ha advertit els anticapitalistes que ara no és època “d’existencialismes” perquè, diu, l’Estat utilitza tots els seus recursos per posar fi a l’independentisme.

“Defensar la DUI quan s’activi”

Per altra banda, Borràs ha dit ara que l’objectiu de Junts, si l’independentisme supera el 50 % de vots, no es tracta d’activar o declarar la república, sinó d’estar “en disposició de defensar-la quan es faci”. “A tothom li preocupa el ‘quan’, però a mi el ‘com’. I ho farem quan estiguem en disposició de fer-ho per no recular ni fer marxa enrere”, ha conclòs Laura Borràs.