CiU, Ciutadans i PP han estat especialment crítics amb l’actuació de Garganté amb el metge del CAP Peracamps. Paco Sierra (C’s) ha expressat el seu desig que el regidor de la CUP sigui inhabilitat pel jutge. Àngels Esteller (PP) ha assegurat que la reprovació és necessària arran de la “inactivitat” del govern municipal, una línia que també ha seguit Joaquim Forn (CiU), que ha lamentat que “no hagi estat valent”.

La regidora del PSC Carmen Andrés ha lamentat l’actitud de Josep Garganté perquè entén que “posa en qüestió la confiança cap a la Guàrdia Urbana”. Jordi Coronas (ERC) ha votat en contra de la reprovació al regidor de la CUP argumentant que no s’ha de fer un judici paral·lel al cas. Per part del  govern municipal, Gerardo Pisarello ha demanat prudència en espera que hi hagi la sentència del judici i ha expressat “ple suport” a la Guàrdia Urbana. La proposició presentada pel PSC per mostrar el suport del consistori a la Guàrdia Urbana ha rebut el vot favorable de tots els grups municipals excepte de la CUP.

El cas Garganté, al Parlament

Ciutadans ha demanat avui al Parlament al conseller de Salut, Toni Comín, que condemnés l’actuació de Garganté. Ell ha evitat fer-ho, però paral·lelament ha expressat el seu suport al col·lectiu mèdic.