Manel Prat, exdirector general dels Mossos d'Esquadra "En cap cas aquella nit se'm va requerrir que autoritzés l'ús de bales de goma. Estic convençut que les lesions que va patir la senyora Quintana van ser produïdes per la intervenció policial. No tenim prous proves per determinar exactament qui va ser el responsable. Els informes no van ser prou rigurosos. S'han donat masses versions i ho lamento profundament."

Aquest dilluns és un del dies clau en el judici contra dos agents dels Mossos pel cas Ester Quintana. Ha declarat com a testimoni l’exdirector general del cos policial Manel Prat. Prat ha assegurat que mai no es va donar permís per disparar pilotes de goma i que no es pot identificar quins agents van disparar projectils de “foam”. Tot i això, ha explicat que està “convençut” que les lesions de Quintana van ser provocades per l’actuació policial.

Prat va dimitir de càrrec el 27 de maig de 2014, després que defensés sempre les diferents versions que s’havien anat donant des del cos policial sobre com Quintana havia pogut perdre un ull el 14 de novembre de 2012, durant la manifestació de la vaga general. De fet, Interior no ha admès mai que aquell dia es llancessin pilotes de goma, tal com sosté Quintana, tot i que el departament sí que ha admès que Ester va patir les ferides a conseqüència de l’acció dels Mossos.

En aquest sentit, Prat s’ha mostrat convençut que l’actuació policial del 14-N va ser la causant de la pèrdua de l’ull d’Ester Quintana i ha expressat que lamenta “profundament” que es donessin “masses versions” del fet.