La modificació pressupostària d'Ada Colau penja d'un fil. Després de fer-hi aportacions, la CUP no descarta ara votar-hi en contra perquè se senten enganyats, i el seu vot pot ser determinant perquè s'aprovi o no. Asseguren que el govern municipal no els ha acceptat les propostes tot i compartir-ne el fons. La CUP reitera que el debat pressupostari s'ha mantingut al marge del cas Garganté i demanen al govern que s'assegui a negociar. MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Demanem una mica de seriositat i rigorositat i sí que ens sentim una mica enganyats, no? A l'assemblea general celebrada el passat dissabte no hi va haver cap veu a favor de votar aquests pressupostos." El PSC ha alertat que, sense pressupost, moltes inversions no es podran fer. Jaume Collboni ha assegurat que els comptes són coherents amb el que defensen els grups d'esquerres i creu que els avisos de la CUP responen a una estratègia en la negociació. JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Suposo que la CUP també apreta per tenir o per fer que les seves propostes prosperin. Des d'aquest punt de vista em sembla normal, però jo confio que acabarà bé." Pel PP, la posició de la CUP té a veure amb el cas Garganté. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Jo no sé si això és una estratègia per pressionar l'Ajuntament perquè en el cas Garganté no es personi l'Ajuntament." Fernández Díaz ha assegurat que, malgrat els discursos crítics, la CUP és el soci més fidel d'Ada Colau i que hi acabarà votant a favor.

“Demanem una mica de seriositat i rigorositat”, ha afirmat Maria Rovira, que ha afegit que “ens sentim una mica enganyats”. La regidora cupaire ha explicat que han rebut amb “sorpresa” la resposta del govern municipal a les al·legacions que va fer la formació perquè consideren que no se n’ha acceptat cap. “Se’ns diu que hi ha una anàlisi compartida, però volem que s’apliquin les mesures”, ha dit. Rovira ha comentat que a l’assemblea que la CUP va fer aquest dissabte “no hi va haver cap veu a favor de votar aquests pressupostos”.

La regidora cupaire ha assegurat que el vot a favor “no està garantit” i que tenen tots els vots sobre la taula, “també el vot contrari”. Maria Rovira ha desgranat la resposta que el govern municipal ha enviat a la CUP a cada al·legació. En el cas de les municipalitzacions de serveis públics, com BTV, Rovira ha lamentat que el govern vulgui encarregar estudis i no encarar-ho fins a 2017. Pel que fa a la dissolució de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana, una altra de les peticions de la CUP, la regidora ha criticat que el govern hagi respost que vol revisar-ne el funcionament.

El PSC creu que el pressupost “acabarà bé”

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha reiterat que el seu grup té “encarrilades” les negociacions i creu que els avisos de la CUP formen part d’una estratègia. “La CUP apreta per fer que les seves propostes prosperin, em sembla normal”, ha dit Collboni, que ha afegit que confia que la votació definitiva de la modificació pressupostària “acabarà bé”. El líder socialista ha assegurat que els comptes queden “molt coherents” amb el que defensen els partits d’esquerres, i ha lamentat que si no es poden aprovar “hi haurà moltes inversions que no es faran”.

Malgrat que Maria Rovira ha afirmat que l’avís que fan al govern no té res a veure amb les disputes pel cas Garganté, el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, hi veu tota relació. “No sé si això és una estratègia per pressionar l’Ajuntament perquè en el cas Garganté no s’hi personi”, ha dit. El líder del PP ha assenyalat que malgrat els discursos “crítics” de la CUP amb Colau, “sempre són el soci més fidel”. El cas és que el vot de la CUP a la votació definitiva de la modificació del pressupost, prevista per a la setmana que ve, pot ser determinant perquè s’aprovi.